O NAMA        PROIZVODI        DOWNLOAD        PROIZVODNJA        KONTAKT
 

EUROLIGHT


EUROLIGHT 50mm

EUROLIGHT RP 60mm

TEHNIČKA REŠENJA

 

Tehničke karakteristike

Iako kao i za ostale nove proizvode tehnička rešenja se i dalje usavršavaju, već postojeća u potpunosti zadovoljavaju sve postavljene preduslove.
Sečenje EUROLIGHT-a se preporučuje na horizontalnim formatizerima sa štelujućom pritisnom gredom. Zatvaranje stranica vrši se kantovanjem sa kant trakom 2 mm,sa obaveznim predfrezerima i na kant mašini koja ima mogućnost kantovanja do 50 mm visine materijala.
Spajanje se može vršiti na više načina od kojih su najprimenjeniji spajanje gerovanjem, ili sa vi-bi spojnicom. U slučaju potrebe, sa frezenkovanjem ili bez, pre kantovanja se može ubaciti letvica pa se na taj način može koristiti tanji kant materijal ili dobiti jači spoj.
Šrafljenje okova predviđeno je euro-vijcima, dok se takođe mogu koristiti i npr. 4x17, sa kontrolisanijim zavrtanjem.  
Sa zadnje, HDF se može ili ufalcovati ili ukucati tankim ekserima ili klanfama.
Izrada police na nevidljivim nosačima, vrši se umetanjem sa zadnje strane dve (zalivene lepkom za drvo) letvice koje se kasnije izbuše za debljinu nosača.

Prilikom krivoliniskog sečenja, preporučuje se sečenje glodalom potrebne visine kako bi obe strane bile isečene u jednom prolazu, dok se za krivolinijsko kantovanje ne preporučuju radijusi manji od 10 cm.